Bublanina s ovocem a drobenkou

od sladkainsp

Nejlepší bublanina je ta, kde je hodně drobenky, ovoce a mandlí na posypání.
Zdeněk Tokár

Doba přípravy: Doba pečení:
Výživové hodnoty: 200 kalorie 20 grams tuky

Ingredience

Těsto:
4 vejce
250 g krupicového cukru
špetka soli
100 g másla
1 vanilkový lusk
výluh z tonka bobů (možno nahradit nastrouháním 1/2 tonky)
1 lžička aroma růžové vody
1 citron
200 g řeckého jogurtu
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřicího prášku

Drobenka:
100 g másla
100 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
1 lžička skořice
špetka soli

Ovoce / posyp:
125 g borůvek
200 g jahod
višně z kompotu (bez pecek)
100 g plátků mandlí

Instrukce

Těsto
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme s polovinou cukru a špetkou soli. Žloutky se zbylým cukrem a máslem utřeme do pěny, přidáme dřeň z jednoho vanilkového lusku, výluh z tonka bobů, růžovou vodu, kůru z citronu, šťávu z poloviny citronu, jogurt a mouku s kypřicím práškem. Nadvakrát přimícháme vyšlehaný sníh.

Drobenka
Máslo, cukr, mouku, skořici a sůl zpracujeme prsty na drobenku, kterou dáme do lednice.

Ovoce / posyp
Na promazaný a vysypaný plech o rozměrech 25 cm x 35 cm vylijeme těsto, poklademe ho nakrájeným ovocem a posypeme drobenkou a plátky mandlí. Pečeme cca 45 minut na 175 °C (horký vzduch).


Bonusové záběry z natáčení

Mohlo by se vám líbít